I Norge har vi en lang tradisjon for å bruke kunsten til å etablere naturen i folks bevissthet, gjennom spel, naturskildringer og landskapsmalerier. Med dette prosjektet søker Norsk Landskapsteater naturens frigjørende krefter på kunsten. Vi vil vise at det utrolige kan skje og at det mest sannsynlig skjer på de utroligste steder.

 

13. august 2016 vil Norsk Landskapsteater, i samarbeid med profesjonelle utøvere og lokale krefter, lage en stor festforestilling på verdens nordligste fyrstasjon - Fruholmen fyr. Med utgangspunkt i dette unike fyret og landskapet, dets befolkning og historie, og vår glede over å kunne dikte med, ønsker vi å skape koreografisk folkefest­ - en unik lullelisk happening som feirer at verdens nordligste fyr blir 150 år!

 

Lulleli er en sjangerbetegnelse vi har funnet på selv, og betegner en nyskapning av lanskapsdans og ­-teater. Vår lulleli er en tredelt forestilling som går fra en iscenesettelse av holmen som en landskapspark og ender i en stor bryggedans, alt nøye koreografert av Eivind Seljeseth, Ingeleiv Berstad, Tormod Carlsen og Kristin Ryg Helgebostad.

 

Les mer om prosjektet på våre nettsider: www.lulleli.com

`Lulleli for Fruholmen Fyr` ble nominert til Kritikerprisen 2016/2017 i kategorien dans. Les juryens begrunnelse her

LULLELI FOR FRUHOLMEN FYR (2016)

Norsk Landskapsteater:

Press and reviews:

Scenekunst.no

Critique by Venke Sortland (in Norwegian)

Tanz

Critique by Arnd Wesemann (in German)

Norsk Shakespeare Tidsskrift

Critique by Ragnhild Freng Dale 

(in Norwegian)

Hammerfestingen

Critique by the local newspaper 

(in Norwegian)

Prosjektet ble støttet av:
The project was supported by: